22.04.2020 року. Середа.

Тема #8 : "Приготування тіста та віробів з нього" 

Тема уроку : "Приготування сиропів, помадки, кремів. Приготування здобного прісного тіста, пісочного тіста та виробів з нього".

Мета уроку: удосконалити навички з приготування здобного прісного та пісочного тіста, виробів з нього, приготування кремів, помадок для оформлення виробів та подачі.

Сьогодні починаємо вивчати нову тему.
        Тема про приготування тіста дуже цікава, вона охоплює дуже багато моментів приготування : начинок, кремів, помадок, сиропів та самого тіста.
         В народі здавна казали : всю випічку роблять з гарним настроєм.
         Насамперед, вироби з тіста - це дуже смачна та солодка тема, яка буде довподоби всім, хто любить солоденьке.
         Розберемо по черзі:
         1)тісто пісочне - суміш яєць, цукру, масла вершкового( маргарину), розпушувачу ( соди пинтоіі), майонезу ( сметани), борошна - консистенція м'яка, еластична, не лимне до рук.
        2) тісто здобне прісне - суміш така ж як і в пісочному тісті.
      З прісного тіста виготовляють: закуски до перших страв ( пиріжки з різними начинками - печені або смажені) та багато іншого.
       З пісочного тіста виготовляють різні кондитерські вироби: корзиночки для салатів та закусок ( в тісто додають дуже мало цукру); печиво з різними начинками та різних форм та багато іншого.

        Пропоную вашій увазі відео з приготування виробів з тіста.








** Згадаємо про правила з охорони праці та саеітаріі і гігієни при приготуванні тіста та виробів з нього.

                  ######Оберіть вид тіста та виріб з нього.
                   Зробіть розрахунок на 0,5 кг тіста та розрахуйте скільки порцій ви отримаєте ваших виробів. Оберіть начинку та продумайте подачу виробів.

***** Підготуємо для роботи:
- робоче місце та необхідний інвентар  для приготування тіста;
- вдягніть спец.одяг;
- підготуйте необхідну сировину та продукти для приготування;
- починайте готувати.

Бажаю успіхів у приготуванні страв.
 Чекаю на фото-звіти.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу