22.04.2020 року. Середа.
Тема #8 : "Приготування тіста та віробів з нього"
Тема уроку : "Приготування сиропів, помадки, кремів. Приготування здобного прісного тіста, пісочного тіста та виробів з нього".
Мета уроку: удосконалити навички з приготування здобного прісного та пісочного тіста, виробів з нього, приготування кремів, помадок для оформлення виробів та подачі.
Сьогодні починаємо вивчати нову тему.
Тема про приготування тіста дуже цікава, вона охоплює дуже багато моментів приготування : начинок, кремів, помадок, сиропів та самого тіста.
В народі здавна казали : всю випічку роблять з гарним настроєм.
Насамперед, вироби з тіста - це дуже смачна та солодка тема, яка буде довподоби всім, хто любить солоденьке.
Розберемо по черзі:
1)тісто пісочне - суміш яєць, цукру, масла вершкового( маргарину), розпушувачу ( соди пинтоіі), майонезу ( сметани), борошна - консистенція м'яка, еластична, не лимне до рук.
2) тісто здобне прісне - суміш така ж як і в пісочному тісті.
З прісного тіста виготовляють: закуски до перших страв ( пиріжки з різними начинками - печені або смажені) та багато іншого.
З пісочного тіста виготовляють різні кондитерські вироби: корзиночки для салатів та закусок ( в тісто додають дуже мало цукру); печиво з різними начинками та різних форм та багато іншого.
Пропоную вашій увазі відео з приготування виробів з тіста.
** Згадаємо про правила з охорони праці та саеітаріі і гігієни при приготуванні тіста та виробів з нього.
######Оберіть вид тіста та виріб з нього.
Зробіть розрахунок на 0,5 кг тіста та розрахуйте скільки порцій ви отримаєте ваших виробів. Оберіть начинку та продумайте подачу виробів.
***** Підготуємо для роботи:
- робоче місце та необхідний інвентар для приготування тіста;
- вдягніть спец.одяг;
- підготуйте необхідну сировину та продукти для приготування;
- починайте готувати.
Бажаю успіхів у приготуванні страв.
Чекаю на фото-звіти.
Тема #8 : "Приготування тіста та віробів з нього"
Тема уроку : "Приготування сиропів, помадки, кремів. Приготування здобного прісного тіста, пісочного тіста та виробів з нього".
Мета уроку: удосконалити навички з приготування здобного прісного та пісочного тіста, виробів з нього, приготування кремів, помадок для оформлення виробів та подачі.
Сьогодні починаємо вивчати нову тему.
Тема про приготування тіста дуже цікава, вона охоплює дуже багато моментів приготування : начинок, кремів, помадок, сиропів та самого тіста.
В народі здавна казали : всю випічку роблять з гарним настроєм.
Насамперед, вироби з тіста - це дуже смачна та солодка тема, яка буде довподоби всім, хто любить солоденьке.
Розберемо по черзі:
1)тісто пісочне - суміш яєць, цукру, масла вершкового( маргарину), розпушувачу ( соди пинтоіі), майонезу ( сметани), борошна - консистенція м'яка, еластична, не лимне до рук.
2) тісто здобне прісне - суміш така ж як і в пісочному тісті.
З прісного тіста виготовляють: закуски до перших страв ( пиріжки з різними начинками - печені або смажені) та багато іншого.
З пісочного тіста виготовляють різні кондитерські вироби: корзиночки для салатів та закусок ( в тісто додають дуже мало цукру); печиво з різними начинками та різних форм та багато іншого.
Пропоную вашій увазі відео з приготування виробів з тіста.
** Згадаємо про правила з охорони праці та саеітаріі і гігієни при приготуванні тіста та виробів з нього.
######Оберіть вид тіста та виріб з нього.
Зробіть розрахунок на 0,5 кг тіста та розрахуйте скільки порцій ви отримаєте ваших виробів. Оберіть начинку та продумайте подачу виробів.
***** Підготуємо для роботи:
- робоче місце та необхідний інвентар для приготування тіста;
- вдягніть спец.одяг;
- підготуйте необхідну сировину та продукти для приготування;
- починайте готувати.
Бажаю успіхів у приготуванні страв.
Чекаю на фото-звіти.
Коментарі
Дописати коментар