23.04.2020 року. Четвер.
Тема #8 :" Приготування тіста та виробів з нього ".
Тема уроку:" Приготування прісного та дріжджового шарового (листкового) тіста та виробів з нього".
Мета уроку: удосконалити наші навички при приготуванні шарового (листкового) тіста, формуванні виробів з нього, приготуванні солодких та солоних фаршів та начинок, оформленні виробів та подачі.
Доброго ранку!
Продовжуємо вивчати тему - тісто.
І сьогодні у нас не менш цікаве тісто: шарове (листкове).
Шарове тісто може бути як дріжджовим так і бездріжджовим.
Особливість цього тіста - воно досить пружне та еластичне і не місить цукру.
Готові вироби з листкового тіста мають шарувату структуру, зовнішні шари - тверді, внутрішні- м'які.
Шарове тісто складається з суміші маргарину або масла, води, борошна, яєць, солі, оцту або лимонноіі кислоти. Відношення масла або маргарину до борошна складає 50%, якщо масла буде менше - шаруватість тіста зменшується, вироби погано підіймаються.
Розкочування листкового тіста разом з маслом : тісторозкочувальними машинами, вручну.
Є також варіант швидкого шарового тіста ( рубаного, скороспілого): масло та борошно з'єднати "рубаючими рухами" та додають всі інші інгредієнти. Вимішують тісто, залишають у холодильній камері на 2-3 години.
Асортимент виробів з шарового тіста дуже великий: воловани, язички, пиріжки, слойки, штруделі, кулебяки, круасани та інше.
Пропоную подивитись відео з приготування тіста та деяких виробів з нього.
Перед початком роботи :
* пригадайте правила з охорони праці та санітарії і гігієни при приготуванні;
* оберіть собі один вид тіста, який вам найбільше сподобався;
* підготуйте усі інгредієнти для приготування тіста;
* одягніть спец. одяг, дівчата - заколіть волосся;
* починайте готувати.
Бажаю успіху, гарного настрою у приготуванні ваших шедеврів.
Чекаю фото - звіти ваших виробів. Дякую за роботу.
Тема #8 :" Приготування тіста та виробів з нього ".
Тема уроку:" Приготування прісного та дріжджового шарового (листкового) тіста та виробів з нього".
Мета уроку: удосконалити наші навички при приготуванні шарового (листкового) тіста, формуванні виробів з нього, приготуванні солодких та солоних фаршів та начинок, оформленні виробів та подачі.
Доброго ранку!
Продовжуємо вивчати тему - тісто.
І сьогодні у нас не менш цікаве тісто: шарове (листкове).
Шарове тісто може бути як дріжджовим так і бездріжджовим.
Особливість цього тіста - воно досить пружне та еластичне і не місить цукру.
Готові вироби з листкового тіста мають шарувату структуру, зовнішні шари - тверді, внутрішні- м'які.
Шарове тісто складається з суміші маргарину або масла, води, борошна, яєць, солі, оцту або лимонноіі кислоти. Відношення масла або маргарину до борошна складає 50%, якщо масла буде менше - шаруватість тіста зменшується, вироби погано підіймаються.
Розкочування листкового тіста разом з маслом : тісторозкочувальними машинами, вручну.
Є також варіант швидкого шарового тіста ( рубаного, скороспілого): масло та борошно з'єднати "рубаючими рухами" та додають всі інші інгредієнти. Вимішують тісто, залишають у холодильній камері на 2-3 години.
Асортимент виробів з шарового тіста дуже великий: воловани, язички, пиріжки, слойки, штруделі, кулебяки, круасани та інше.
Пропоную подивитись відео з приготування тіста та деяких виробів з нього.
Перед початком роботи :
* пригадайте правила з охорони праці та санітарії і гігієни при приготуванні;
* оберіть собі один вид тіста, який вам найбільше сподобався;
* підготуйте усі інгредієнти для приготування тіста;
* одягніть спец. одяг, дівчата - заколіть волосся;
* починайте готувати.
Бажаю успіху, гарного настрою у приготуванні ваших шедеврів.
Чекаю фото - звіти ваших виробів. Дякую за роботу.
Коментарі
Дописати коментар