14.04.2020 року. Вівторок.
Доброго ранку.
Сьогодні ми розпочинаємо вивчати нову дуже цікаву тему, яку будемо вивчати протягом 3х уроків виробничого навчання.
Тема №6 : "Приготування холодних страв і закусок".
Тема уроку : " Приготування та відпуск: бутербродів у банкетному виконанні, салатів - коктейлів, овочів фаршированих".
Мета уроку: удосконалити навички у приготуванні та оформленні бутербродів у банкетному виконанні, салатів - коктейлів, різних фаршированих овочів.
Так як сьогодні ми починаємо нову тему уроку - ми з вами повинні провести інструктаж з охорони праці при приготуванні холодних страв і закусок.
Пам"ятаємо, що холодні страви і закуски готують у холодному цеху (згадайте : організацію холодного цуху, які ножі, прибори, форми, пристрої повинні там бути ; що повинно бути на робочому місці для приготування і порціонування страв; характеристику та підготовку продуктів для приготування холодних страв і закусок) .
Також потрібно пам"ятати про особисту санітарію і гігієну кухаря та санітарію робочого місця, тому що холодні страви і закуски не підлягають тепловій обробці - і тому при їх приготуванні потрібно ретельно обробляти та мити руки, інвентар та посуд.
Пропоную вам приготувати сьогодні такі страви як :
- канапки з сиром та шинкою у вигляді "човника", на шпажці;
- корзиночки з паштетом та сиром (у вигляді рафаелло );
- воловани з салатом (салат з крабових паличок, м"ясний, столичний та ін.);
- салат коктейль - із свіжими овочами; з морепродуктами; з птиці;
- помідори фаршировані гострим сиром;
- печериці фаршировані яйцем;
- печериці фаршировані фетою та шпинатом.
Оберіть собі на вибір по одній страві з кожного виду : канапки або воловани, салат - коктейль, овочі фаршировані.
Вашій увазі у розділі завдання - відео з приготування страв (під відео написати відповіді на питання).
Підготуйте своє робоче місце та починайте працювати.
По закінченню роботи приберіть своє робоче місце та пригощайте своїми шедеврами рідних. Смачного.
Доброго ранку.
Сьогодні ми розпочинаємо вивчати нову дуже цікаву тему, яку будемо вивчати протягом 3х уроків виробничого навчання.
Тема №6 : "Приготування холодних страв і закусок".
Тема уроку : " Приготування та відпуск: бутербродів у банкетному виконанні, салатів - коктейлів, овочів фаршированих".
Мета уроку: удосконалити навички у приготуванні та оформленні бутербродів у банкетному виконанні, салатів - коктейлів, різних фаршированих овочів.
Так як сьогодні ми починаємо нову тему уроку - ми з вами повинні провести інструктаж з охорони праці при приготуванні холодних страв і закусок.
Пам"ятаємо, що холодні страви і закуски готують у холодному цеху (згадайте : організацію холодного цуху, які ножі, прибори, форми, пристрої повинні там бути ; що повинно бути на робочому місці для приготування і порціонування страв; характеристику та підготовку продуктів для приготування холодних страв і закусок) .
Також потрібно пам"ятати про особисту санітарію і гігієну кухаря та санітарію робочого місця, тому що холодні страви і закуски не підлягають тепловій обробці - і тому при їх приготуванні потрібно ретельно обробляти та мити руки, інвентар та посуд.
Пропоную вам приготувати сьогодні такі страви як :
- канапки з сиром та шинкою у вигляді "човника", на шпажці;
- корзиночки з паштетом та сиром (у вигляді рафаелло );
- воловани з салатом (салат з крабових паличок, м"ясний, столичний та ін.);
- салат коктейль - із свіжими овочами; з морепродуктами; з птиці;
- помідори фаршировані гострим сиром;
- печериці фаршировані яйцем;
- печериці фаршировані фетою та шпинатом.
Оберіть собі на вибір по одній страві з кожного виду : канапки або воловани, салат - коктейль, овочі фаршировані.
Вашій увазі у розділі завдання - відео з приготування страв (під відео написати відповіді на питання).
Підготуйте своє робоче місце та починайте працювати.
По закінченню роботи приберіть своє робоче місце та пригощайте своїми шедеврами рідних. Смачного.
Коментарі
Дописати коментар