24.04.2020 року. П'ятниця.
Тема #8: "Приготування тіста та виробів з нього".
Тема уроку: " Приготування масляного бісквіту та виробів з нього, заварного тіста та виробів з нього ".
Мета уроку: удосконалити наші навички при приготуванні бісквітного тіста, заварного тіста, при оформленні та оздобленні виробів з них, прикрашення виробів.
Сьогодні у нас не менш цікава тема уроку - бісквітне тісто та заварне тісто.
Ви знаєте, що бісквітне тісто, воно дуже ніжне та ароматне, з дуже пухкою, пористою структурою.
До складу звичайного бісквіту входять : яйця, цукор та борошно.
До масляного - ще додають вершкове масло.
Як добавки кладуть : різноманітні прянощі, фрукти, горіхи, мигдаль, цедру цитрусових, каву, какао.
******* КЛАСИЧНА ПРОПОРЦІЯ ЯЄЦЬ, ЦУКРУ ТА БОРОШНА : на 1 яйце - 30 г. цукру, 25 г. борошна. *************
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ.
Масляний бісквіт готують гарячим способом: поставивши ємність з яйцями та цукром на водяну баню, нагрівають до температури 50°С і потім посуд виймають з водяноіі баня і збивають, поки вона не охолоне до 20°С. Таку процедурц повторюють 2-3 рази, доки маса не збільшиться у об'єму у 2-3 рази. Випікають. Готовність перевіряють дерев'яною шпажкою.
Приготування заварного тіста ми з вами проходили на уроці виробничого навчання на 4 розряд кухаря, тому пропоную подивитись відео з приготування.
Також до вашоіі уваги відео приготування деяких виробів з бісквітного тіста та заварного, а також креми для тістечок із заварного та бісквітного тіста.
Перед початком роботи вам потрібно:
- згадати правила з охорони праці та санітарії і гігієни;
- обрати один вид тіста та уважно вивчити технологію приготування;
- підготувати продукти для приготування виробів;
- приготувати крем або помадку для виробів;
- почати готувати.
Чекаю на фото - звіти ваших шедеврів.
Бажаю успіхів у приготуванні ваших кондитерських шедеврів.
Тема #8: "Приготування тіста та виробів з нього".
Тема уроку: " Приготування масляного бісквіту та виробів з нього, заварного тіста та виробів з нього ".
Мета уроку: удосконалити наші навички при приготуванні бісквітного тіста, заварного тіста, при оформленні та оздобленні виробів з них, прикрашення виробів.
Сьогодні у нас не менш цікава тема уроку - бісквітне тісто та заварне тісто.
Ви знаєте, що бісквітне тісто, воно дуже ніжне та ароматне, з дуже пухкою, пористою структурою.
До складу звичайного бісквіту входять : яйця, цукор та борошно.
До масляного - ще додають вершкове масло.
Як добавки кладуть : різноманітні прянощі, фрукти, горіхи, мигдаль, цедру цитрусових, каву, какао.
******* КЛАСИЧНА ПРОПОРЦІЯ ЯЄЦЬ, ЦУКРУ ТА БОРОШНА : на 1 яйце - 30 г. цукру, 25 г. борошна. *************
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ.
Масляний бісквіт готують гарячим способом: поставивши ємність з яйцями та цукром на водяну баню, нагрівають до температури 50°С і потім посуд виймають з водяноіі баня і збивають, поки вона не охолоне до 20°С. Таку процедурц повторюють 2-3 рази, доки маса не збільшиться у об'єму у 2-3 рази. Випікають. Готовність перевіряють дерев'яною шпажкою.
Приготування заварного тіста ми з вами проходили на уроці виробничого навчання на 4 розряд кухаря, тому пропоную подивитись відео з приготування.
Також до вашоіі уваги відео приготування деяких виробів з бісквітного тіста та заварного, а також креми для тістечок із заварного та бісквітного тіста.
Перед початком роботи вам потрібно:
- згадати правила з охорони праці та санітарії і гігієни;
- обрати один вид тіста та уважно вивчити технологію приготування;
- підготувати продукти для приготування виробів;
- приготувати крем або помадку для виробів;
- почати готувати.
Чекаю на фото - звіти ваших шедеврів.
Бажаю успіхів у приготуванні ваших кондитерських шедеврів.
Коментарі
Дописати коментар